За Жени Здраве КОИ ХРАНИ ОБРАЗУВАТ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

КОИ ХРАНИ ОБРАЗУВАТ КАМЪНИ В БЪБРЕЦИТЕ

Здраве - Здраве

Храната, която приемаме, е много важен елемент в образуването на камъни в бъбреците. Обилната местна храна, особено субпродукти като езика, бъбреци, черен дроб, а също и бобовите продукти помагат за образуване на уратни камъни. Ако ви открият урати в урината, ограничете употребата на посочените продукти.

А за да неутрализирате тяхното въздействие, употребявайте повече зеленчуци, плодове, млечни продукти. В случая е полезна алкалната минерална вода.
При наличие на фосфатни соли в урината се налага да ограничите млечните продукти и да увеличите употребата на месна и белтъчна храна. Втози случай трябва да наблегнете на боровинките. Както се досещате, забранено е пиенето на алкална минерална вода.
Ограничете киселеца, зелената салата, ряпата, цвеклото, ако в урината ви се образуват оксалатни соло. Разбира се с цел да се предотврати образуването на оксалатни камъни. Втози случай е е необходимо да приемате витамин В, особено през зимата. В противен случай ще се наруши обмяната на оксаловатна киселина. Всичко солено, пушено, пържено, както и месни консерви - това са отрови образуваши камъни. Освен това избягвайте неограничения прием на лекарства, понижаващи киселиността на стомашния сок. Те съдържат фосфати и алкализират урината. Съответно провокират образуването на фосфатни камъни.

 

Още по темата