За Жени Здраве ПРЕДИ ДА ЛЕКУВАТЕ ГЛАВОБОЛИЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСТАНОВЕТЕ ПРИЧИНАТА ЗА НЕГО

ПРЕДИ ДА ЛЕКУВАТЕ ГЛАВОБОЛИЕ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСТАНОВЕТЕ ПРИЧИНАТА ЗА НЕГО

Здраве - Здраве

Отначало трябва да се установи точната причина за главоболието и чак след това да назначи адекватно лечение. Затова не се отказвайте от изследванията, които ви е предписал лекарят.


А ние за всеки случай ще ви дадем няколко препоръки.
Редовно измервайте кръвното си налягане,  можете да получите главоболие и при леко покачване на кръвното налягане - 125/80 например. Това по принцип са нормални показатели. Затова задължително по три пъти на ден измервайте кръвното си налягане.
Пазете гръбначния си стълб. Защото например при шийна остеохондроза е изключително необходимо да правите специална гимнастика за шията. А също и да масажирате вратната зона.
Преминете на т.нар. хипохолестеролова диета. Тя забавя отлагането на холестерол в кръвоносните съдове. Не се увличайте по силното кафе и чай. Яжте по-малко кашкавал, банани, шоколад, горчица, маринати, кетчуп, майонеза, пушени продукти, бобови продукти, както и всякакви набързо приготвени храни.  Тези продукти могат да провокират пристъп на главоболие.
Ето една билкова рецепта - Смесете по равно бял смил, мента, балкански чай, комунига и върбовка. Залейте една супена лъжица от сместта с чаша гореща вода и сложете на водна  баня за 5 минути. Оставете да престои един час и прецедете. Приемайте по една трета чаша от настойката три пъти на ден половин час преди ядене. Курсът на лечение е 2-3 седмици.
По време на пристъпа можете да масажирате главата с две ръце в посока от челото към тила и шията. Намазвайте кожата на главата с етерично ментово масло. През лятото можете да завържете на главата си свежи ментови листа. Ще ви помогне, ако в този момент имате повишено кръвно налягане.

 

 

Още по темата