За Жени Здраве ГРЕЯНОТО ЧЕРВЕНО ВИНО С ПОДПРАВКИ И ПЕЛИНЪТ ПОМАГАТ ПРИ ГРИП

ГРЕЯНОТО ЧЕРВЕНО ВИНО С ПОДПРАВКИ И ПЕЛИНЪТ ПОМАГАТ ПРИ ГРИП

Здраве - Здраве

Така смятат някои медици. Те твърдят, че греяното подправено червено вино и пелинът притежава всички полезни свойства на червеното трапезно вино, което от своя страна оказва бактерицидно, т.е. антисептично действие. Освен това има и мощно обеззаразяващо въздействие. Оказва се, че такова вино е много полезно  при хронични заболявания като грип, бронхит, възп

аление на белите дробове. Според учените е много подходящо за възстановяване на силите след инфекциозни заболявания. Както и при физическо и психично изтощение. Но по-добре първо се посъветвайте с лекар.
Специалистите казват, че не трябва да смесваме действието на твърдия алкохол с подгрятото червено вино. Например водката  с черен пипер понижава имунитета, но при виното се случва точно обратното - то е полезно не само защото е топла напитка, а и защото е топла напитка, а  и защото е природен биогенератор.
Затова червеното греяно вино, особено с подправки, възстановява изразходваните сили по време на болестта и повишава имунитета. Обогатява организма с микроелементи, витамини от групата В и аминокиселини.
Накрая едно предупреждение - много внимавайте, ако решите да се сгрявате и лекувате с пелин. Той съдържа силни подправки. Вярно, че канелата, карамфилът, червеният пипер, индийското орехче и други такива засилват полезните свойства. Но вие не прекалявайте. Лекувайте се с мярка.

 

Още по темата