За Жени Коса Шест начина да имате прекрасна коса

Шест начина да имате прекрасна коса

1.Не измивай косата си непосредствено преди боядисване,за да бъде кожата на главата защитена по време на боядисване и за добро разпределяне и фиксиране на цвета,трябва да позволиш на кожата на главата да се възстанови след измиването с шампоан.
2.Всеки продукт за боядисване на коса е придружен с инструкции.Дори да си боядисвала косата си преди,необходимо е всеки път да четеш инструкциите и да се съобразяваш с действието на продукта.За да избегнеш неприятни изненади,не се опитвай да променяш крайния цвят като скъсяваш или удължаваш препоръчителното време за действие на продукта.
3.Не използвай гореща вода,когато си миеш косата.Това е една от причините цветът да избледнява.Измивайте косата си с топла вода и настрой сешоара на средна или ниска степен.
4.Шампоаните и балсамите за боядисана коса имат сложна структура,предназначена да защити косата.Следователно такива продукти ще ти помогнат да подържаш избрания цвят за по дълго и да запазиш косата си бляскава и гладка.
5.Използването на балсам за боядисана коса е задължително всеки път,когато миеш косата си.Защото балсамът прави боядисания косъм по малко пропусклив.Също така един път седмично косата се нуждае от дълбоко овлажняваща маска за коса.Употребата на маска е още по важна,ако имаш дълга и изтъняла,суха или повредена коса.Балсамът и маската ще осигурят на косата ти здраве.
6.Избирай качествена боя,шампоан,балсам за коса.Не прекалявайте с боядисването,къдренето.Грижете се добре за косата си!

 

Още по темата