За Жени Фитнес и тонус

Упражнения

ЗАЩО Е ПОЛЕЗЕН СТРЕЧИНГЪТ?

Със стречинга не само поддържаме младостта на ставите и връзките, но правим и цялото тяло по гъвкаво и красиво. Ползите от разтягането са наистина много. Ето основните от тях:

- По време на разтягането се усилва притокът на кръв към мускулите. Така те се насищат по-добре с хранителни вещества и с кислород.

- Стречингът помага да запазите ставите си, връзките и мускулите здрави и еластични през целия си живот, той намалява и вероятността да получите травми или разтрежения.

- Развивате координацията си

- Намалявате напрежението в мускулите.

продължава>

 

ИЗПИТАНИ НАЧИНИ ДА СИ ВЪРНЕМ СИЛИТЕ И ЗДРАВЕТО

През пролетта човек често се чувства без сили и в повечето случаи може да бъде сравнен с изцеден лимон. Липсата на слънце, еднотипното хранене, стресът, предизвикан от студа, прекараните настинки оказват негативно влияние и на физиологията и на психиката ни. Ако искаме да помогнем на организма си трябва да се възползваме от следните съвети:

продължава>

 

ЛЕК СПОРТ-ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА

Спортът не води директно до отслабване, но е немислимо да се говори
за сваляне на килограми без физическо натоварване. Спортът спомага за загубата на калории.
Спортът стяга мускулите, тонизира кожата и помага за овладяване на апетита.

продължава>

 

ФИТНЕСА МОЖЕ ДА НАМАЛИ ИМУНИТЕТА

В стремежа си да водим здравословен начин на живот, често се заемаме с фитнес, но вместо да укрепнем неочаквано започваме да боледуваме. Между фитнеса и имунитета съществуват доста сложни отношения.
НЕОЧАКВАНИТЕ ЗАНИМАНИЯ С ФИТНЕС СА СИЛЕН СТРЕС ЗА ЦЕЛИЯ ОРГАНИЗЪМ.
За да се справи с новото натоварване на мускулите, той трябва да активизира повече от типичното хормоналната, нервната, двигателната, сърдечно-съдовата и други системи. Именно на такъв стадйй става укрепването на имунитета. Тук привържениците на фитнеса трябва да ''натиснат спирачки'' и да се занимават с усвояването на различни видове натоварване без да си поставят някакви свръх задачи.

продължава>