За Жени Коса

Коса

НАТУРАЛНИ МАСКИ ЗА БОЯДИСАНА КОСА

Боядисаната коса се нуждае от по-специални грижи. Козметиката трябва да е с двоен ефект – да подхранва изтощената коса и тя да съхранява по-дълго време цвета й.

Последна промяна (Неделя, 10 Април 2011 16:35)

продължава>

 

ОПЛЕШИВЯВАНЕ

Оплешивяването може да бъде провокирано от редица фактори, сред които са хормоналните промени и генетичните особености. В някои случаи оплешевяването е временно, като симптом на заболяване или страничен ефект на медикаментозна терапия.

Последна промяна (Неделя, 13 Юни 2010 16:51)

продължава>

 

ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ЛИЦЕТО СВИКВА С КРЕМА, КОСАТА - С ШАМПОАНА, ЗАТОВА ПЕРИОДИЧНО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНЯТ

И ТОВА ТВЪРДЕНИЕ НЕ Е ТОЧНО! Подобна смяна не е наложителна, защото причина за намаляване на ефекта всъщност е друга.

Последна промяна (Събота, 13 Февруари 2010 18:14)

продължава>

 

ГРИЖИ ЗА КРАСОТАТА - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

ГЛАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ МИЕ С ГОРЕЩА ВОДА

ГРЕШКА! Горещата вода усилва дейността на мастните жлези, затова след такава процедура и нормалната, и мазната коса ще изглеждат зле, а сухата ще си остане суха, омазняването й няма да бъде регулирано.

Последна промяна (Неделя, 14 Февруари 2010 20:02)

продължава>

 

Шест начина да имате прекрасна коса

1.Не измивай косата си непосредствено преди боядисване,за да бъде кожата на главата защитена по време на боядисване и за добро разпределяне и фиксиране на цвета,трябва да позволиш на кожата на главата да се възстанови след измиването с шампоан.
2.Всеки продукт за боядисване на коса е придружен с инструкции.Дори да си боядисвала косата си преди,необходимо е всеки път да четеш инструкциите и да се съобразяваш с действието на продукта.За да избегнеш неприятни изненади,не се опитвай да променяш крайния цвят като скъсяваш или удължаваш препоръчителното време за действие на продукта.
3.Не използвай гореща вода,когато си миеш косата.Това е една от причините цветът да избледнява.Измивайте косата си с топла вода и настрой сешоара на средна или ниска степен.
4.Шампоаните и балсамите за боядисана коса имат сложна структура,предназначена да защити косата.Следователно такива продукти ще ти помогнат да подържаш избрания цвят за по дълго и да запазиш косата си бляскава и гладка.
5.Използването на балсам за боядисана коса е задължително всеки път,когато миеш косата си.Защото балсамът прави боядисания косъм по малко пропусклив.Също така един път седмично косата се нуждае от дълбоко овлажняваща маска за коса.Употребата на маска е още по важна,ако имаш дълга и изтъняла,суха или повредена коса.Балсамът и маската ще осигурят на косата ти здраве.
6.Избирай качествена боя,шампоан,балсам за коса.Не прекалявайте с боядисването,къдренето.Грижете се добре за косата си!

 
Още статии...