За Жени Лице и кожа

Лице и кожа

КАК ДА СЕ СПРАВИМ С ПАРАДОНТИТА

Оказва се, че основен проблем за жените над 45 години е пародонтитът, а не кариесът, както се смяташе по-рано. Затова е важно как трябва да се грижат за венците си на тази възраст.

 

КОИ БИЛКИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ И КАТО КОЗМЕТИКА

КРАСТАВИЦИТЕ се използват при повяхнала, уморена и раздразнена кожа с разширени пори. Най-лесният начин за почистване на кожата е да я наложите на лицето. Можете да настържите краставицата на ситно ренде, за да се получи каша, да я разстелите върху марля и да я поставите като маска на лицето.

 

АЛОЕТО - ДАР В КОЗМЕТИКАТА

Често подмладяващата козметика ни е под ръка - само трябва да отидем до прозоречния перваз и да си откъснем лист от саксията с домашно алое.

 

Лицето говори

Научете се да познавате хората.Трябва да знаете с кого имате работа,какво се иска от вас и какво може да дадете.В известен случай,няколко думи са достатъчни,за да дадат направление на целия в живот,но трябва да знаете къде да ги кажите и как.                                                                                                                                        Речта ти е написана на челото-прочетох я преди да заговориш.

ЧЕЛО-Сплеснато и тясно от костите към веждите чело,показва слаба интелигентност и ограничен ум.Същото мойе да се каже и за тясното и четвъртито чело.Отвесните чела,издути горе,притежават,положителните хора,математиците,умните,разположените да се занимават с умствен труд хора.

 

ЗА ДА НЕ ОСТАРЯВАМЕ

За да се чувстваме винаги бодри, енергични и жизнерадостни, трябва постоянно да прочистваме организма си от ненужните вещества и да контролираме правилно обмяната на веществата, за да не се натрупват в нас соли и отровни вещества. В това ни уверяват, както старите лечители, така и съвременните лекари.
Като най-добро средство за регулиране на обмяната се препоръчва дивото зеле. То е съставна част на много лекарства, приготвяни от китайските фармацевти. Сушеното и консервирано диво зеле е много добра подправка за всяко ястие.
За пречистване на организма народните лечители са препоръчвали на болните да използват хвощ. Изсушелият и ситно нарязан хвощ се запарва и пие като чай. Високо са били ценени брезовите пъпки. Ако е нямало пъпки със същия успех са били употребявани отвара от млади брезови листа /10 г. на една чаша вода/ и брезов сок.
Смятало се, че пъпките, листата, сокът имат свойството да влияят благотворно върху обмяната на веществата, да премахват от организма всякаква баласт и вредни вещества. А това винаги води до подмладяване на организма. Всичките му органи започват да функционират по-добре, разглаждат се бръчките, появява се блясък в очите, походката става по-енергична, възстановява се яснотата на мисълта.

 
Още статии...