За Жени Лице и кожа

Лице и кожа

ЕЛЕКСИРИ ЗА СВЕЖЕСТ В ГОРЕЩИНИТЕ

 

Най-бързият начин за прогонване на умората от кожата в горещините са студените компреси. Две шепи лайка сварете в 250 мл. вода. Оставете я настрани за 20 минути и прибавете 2 кубчета лед. Напоете с отварата парче марля и я поставете на лицето.

 

Ако сте с мазна кожа, към един разбит белтък отбройте 5 капки лимонов сок. Нанесете сместа върху добре почистеното лице и след 15 минути изплакнете с хладка вода, а след това с по-студена вода.

 

ДОМАТИТЕ ПАЗЯТ КОЖАТА

Редовната употреба на домати защитава от слънцето. До този извод са стигнали британски учени. Те провели изследване с две групи по 10 доброволци. В менюто на първата група редовно добавяли по пет чаени лъжички доматено пюре и зехтин. Втората група получавали само зехтин. След три месеца в кожата на доброволците от първата група били установени с 33% повече проколаген.

 

ГРИМЪТ ПРЕЗ ЛЯТОТО Е ПО-ЛЕК И ПЕСТЕЛИВ

ДОБРЕ Е ДА ПОЛЗВАТЕ ХИДРАТИРАЩИ ПРОДУКТИ СЪС СЛЪНЧЕЗАЩИТЕН ФАКТОР

Правилата в гримирането се променят, когато температурите се покачват. През лятото трябва да използваме леки хидратиращи продукти със слънцезащитен фактор, който предпазва, който предпазва кожата от хапливите лъчи, и тонални средства. Спреят с терминална вода трябва да е в дамската ви чантичка. Добре е да хидратирате лицето през 4-5 часа.

 

ТОНИК С ЯБЪЛКИ И УХАНИЕ НА РОЗИ

Пюрирайте една ябълка, добавете 1 ч.л. мед и 1 с.л. свежи листенца от роза. Залейте сместа с вряла вода и я оставете да престои 20 минути. След това отбройте 2 капки етерично масло от лимон. Напоете тампон с домашния тоник и обтрийте лицето. След 15 минути, когато кожата изсъхне, изплакнете.

 

ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА ДЕКОЛТЕТО И ШИЯТА

Кожата в зоната на деколтето и шията е много деликатна. С възрастта тя губи своята еластичност и се появяват бръчици. Все говорим за лицето и косата и забравяме колко важна роля за перфектната визия са гладката шия и красивото деколте. Предлагаме ви мини програма за гладка шия и красиво деколте.

 
Още статии...