За Жени Диети

Диети

План за управление на калориите

За хора, които се чудят  как да започната своята диета, добре е като за начало да се запознаят с калория на контролираната диета. Плана за хранителния режим показва колко храна може да се консумира в дадена дневна калория и показва че контролирането на калориите може да не бъде никак скучно.

 

СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА ДИЕТА СПАСЯВА ОТ ДЕПРЕСИЯ

Ако във вашето меню преобладават плодовете, зеленчуците, ядките, рибата и  пълнозърнестите продукти, вие ще получите надеждна защита против психоемоционални разстроиства.

 

Да избираме правилно храната

Различните продукти съдържаполезни и вредни за функционирането на организма вещества.Подходящото меню се състои в правилния избор,като се предпочитат тези храни,които изграждат тялото ни и ни зареждат с енергия,без да предизвикват смущения в храносмилателния процес.Привилегировайте храните,богати на протеини и сведете до минимум консумацията на мазни.
-Ограничете олиото и маслото.Не употребявайте повече от 125гр зехтин и маргарин седмично.
-Сиренето е позволено в неограничено количество,приусловие че е от немазен тип.Освен класическото българско сирене подходяща е и моцарела.
-Сладкиши и сладки неща трябва да се консумират по рядко и внимателно.
-Млякото е добре да се консумира натюр и с не висока масленост.Плодовото мляко и тези с висок процент масленост не трябва да влизат в менюто повече от веднъж седмично.

 

Вталяваща диета

За да е напълно ефикасна диетата,спазвайте следните правила:
-не се отклонявайте от дневното меню и не добавяйте други продукти
-не яжте хляб,а газираните напитки са забранени.
-ако изпитвате глад,спокойно яжте супа.
-когато приготвите месо внимателно отстранете мазнините от него.
-следете теглото си всяка сутрин.
Ако спазвате правилно диетата за седмица трябва да свалите 2 килограма.Много е важно да ядете продуктите в точно указания ден.
След края на диетата,не се отпускайте,а ходете пеша,карайте колело.
Избягвайте газирано,пържено.