За Жени Лице и кожа ЗА ДА НЕ ОСТАРЯВАМЕ

ЗА ДА НЕ ОСТАРЯВАМЕ

За да се чувстваме винаги бодри, енергични и жизнерадостни, трябва постоянно да прочистваме организма си от ненужните вещества и да контролираме правилно обмяната на веществата, за да не се натрупват в нас соли и отровни вещества. В това ни уверяват, както старите лечители, така и съвременните лекари.
Като най-добро средство за регулиране на обмяната се препоръчва дивото зеле. То е съставна част на много лекарства, приготвяни от китайските фармацевти. Сушеното и консервирано диво зеле е много добра подправка за всяко ястие.
За пречистване на организма народните лечители са препоръчвали на болните да използват хвощ. Изсушелият и ситно нарязан хвощ се запарва и пие като чай. Високо са били ценени брезовите пъпки. Ако е нямало пъпки със същия успех са били употребявани отвара от млади брезови листа /10 г. на една чаша вода/ и брезов сок.
Смятало се, че пъпките, листата, сокът имат свойството да влияят благотворно върху обмяната на веществата, да премахват от организма всякаква баласт и вредни вещества. А това винаги води до подмладяване на организма. Всичките му органи започват да функционират по-добре, разглаждат се бръчките, появява се блясък в очите, походката става по-енергична, възстановява се яснотата на мисълта.

 

Още по темата