За Жени Здраве РАЗЛИЧНИ РЕЦЕПТИ С ЧАЙ

РАЗЛИЧНИ РЕЦЕПТИ С ЧАЙ

Здраве - Здраве

1. Черният чай с мляко е добро профилактично средство срещу синдрома на профилактичната умора, той е полезен при изтощение на централната нервна система. При нарушение на вестибуларния апарат както и при болестта на мениер съпроводени с виене на свят се препоръчва да се дават запарени листенца от зелен чай. Това е отлично средство и при морска болест.
2. От подпухнали клепачи и торбички под очите ще ви избави маска от листенцата на запарен чай и сметана. Положете сместа в марлени салфетки и ги поставете на очите да престоят 5 до 10 минути.
3. Силата на запарката от зелен чай разтоварва очите отработа пред компютар. За целта намокрете два памучни тампона или парченца марля в поотлежал чай, леко ги изстискаите и ги сложете на клепачите си за 10-15 минути.

4. Най бързият начин да се излекувате от подпухване на клепачите е използването на пакртчета чай за еднократна употреба. Пригответе чай от 2 пакетчета, измиите се, изстискайте хубаво пакетчетата и ги поставете върху клепачите на очите си. Правете това всеки ден в продължение на 10 дни. Резултатът няма да закъснее.

При косопад втривайте в кожата на главата 20 процентен разтвор на зелен чай 4-5 пъти дневно.

6. За боядисване на коси можете да използвате естествени вещества.  Вземете една супена лъжица силно запарен чай, добавете 1 ч.л.  натурално кафе, 1 ч.л. коняк, така също и жълтък. Нанесете върху местата на косата като масажирате главата, завържете с полиетиленова забрадка , върху нея топла кърпа и изчакайте 30-40 минути, след това измиите с топла вода. Тази вода може да я използвате многократно и ще получите естестве


 

Още по темата