За Жени Здраве РЯЗКОТО ПОНИЖАВАНЕ НА НИВОТО НА ХОЛЕСТЕРОЛА ВОДИ ДО ДЕПРЕСИЯ И ПРОБЛЕМИ С МОЗЪКА

РЯЗКОТО ПОНИЖАВАНЕ НА НИВОТО НА ХОЛЕСТЕРОЛА ВОДИ ДО ДЕПРЕСИЯ И ПРОБЛЕМИ С МОЗЪКА

Здраве - Здраве

През последните години непрекъснато се говори за здравословен начин на живот. Което е чудесно, особено за тези които се придържат към него. Но понякога в това свое желание те преминават допустимите граници. И уж полезните навици в един момент се оказват вредни.
По данни на Световната здравна организация нашата страна е на едно от първите места по сърдечни билести. Затова се отделя толкова голямо внимание на борбата с холестерола . В последно време това вещество е широко коментирано. Защото нещата са толкова прости. Вече почти всияки знаем, че имаме и лош, но имаме и добър холестирол.
Но все пак, при повечето болни присъстват липиди с ниска плътност в кръвта - ето това е лошият холестирол. Именно той води до образуване на мастни плаки, които се лепят по стените на кръвоносните съдове. Наред с това обаче се оказва ниско нивото на липидите с висока плътност - т.н. добър холестерол.
Наскоро учените доказаха, че ниското съдържание на същия този добър холестерол води до депресии и слабоумие.
Затова специалистите препоръчват да не се подаваме на рекламните хитрини и уловки, които ни приканват активно да се борим за понижаване на холестирола. Още повече това да го правом с лекарства и други препарати. За да нормализирате нивото на холестирола си е необходимо първо да се изследвате и консултирате със специалист.

 

Още по темата