За Жени Здраве ПРИЕМЪТ НА МНОГО ВИТАМИН С ПРЕДИЗВИКВА БЕЗСЪНИЕ

ПРИЕМЪТ НА МНОГО ВИТАМИН С ПРЕДИЗВИКВА БЕЗСЪНИЕ

Здраве - Здраве

И не само безсъние. Високата доза витамин С се отразява на работата на надбъбречните жлези, на бъбреците и яйчниците. Освен това пречат за усвояването на витамините от групата В.
Предозирането на аскорбинова киселина /т.е витамин С/ влияе негативно и на задстомашната жлеза. А това като нищо може да доведе до захарен диабет.
Имаше време, когато медиците съветваха още при първите признаци на простуда да '' се тъпчем'' едва ли не с витамин С. Смяташе се, че такава ''бърза помощ''помага на организма да мобилизира и активизира всички свои сили за борбата със заболяването.
Тук няма парадокс, защото еднократният прием на голяма доза витамин С няма да навреди. Опасност представлява продължителният безразборен прием на витамин С, и то в  големи количества. Въпреки че в някои случаи и това е оправдано. При някои ендокринни заболявания се назначава до 1г. витамин С на ден. 
Накрая, ето какъв е изводът - витамините трябва да се приемат съгласо възрастовите норми. Всякакво повишаване на дозата трябва да се извършва единствено под контрола на лекаря.

 

Още по темата