За Жени Здраве КАКВО ПОМАГА ПРИ ЛЕВКОПЛАКИЯ НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА

КАКВО ПОМАГА ПРИ ЛЕВКОПЛАКИЯ НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА

Левкоплакията на шийката на матката е сложно заболяване, макар, че протича безсимптомно. Често то свидетелства за имунни изменения и за нарушаване функциите на яйчниците. Но може да е резултат и от въздействие на херпесния или папиломовия вирус върху шийката на матката. Не са изключени и химични и травмични въздействия.

 

ЛЕВКОПЛАКИЯТА Е СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ И ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНЕСЕТЕ СЕРИОЗНО КЪМ ЛЕЧЕНИЕТО.

Левкоплакията се развива от ерозия и представлява уплътнение на шийката на матката във вид на бяло петно. Все още се спори дали това е доброкачествен или злокачествен процес. Затова трябва да се отнасяте сериозно към лечението.

Първо изключете стреса. В продължение на 10 дни преди сън вдишвайте валерианови капки, след това използвайте възглавничка, пълна със сушени билки и корени.

Второ жената трябва да повиши самочувствието си, потърсете начин да практикувате автотренинг.

Следващият етап е да лекувате хроничното възпаление на лигавицата плюс хормонални препарати – така ще се възстанови нормалният фон, макар и за една-две години.

Трябва да се храните рационално с ‘’живи’’ продукти. Повече плодове и зеленчуци и зърнени продукти.

Заемете се с физкултура на чист въздух.

Редовно посещавайте генеколога си.

ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА разочарованията в живота на една жена, обидите й от мъжете – ето това води до геникологични заболявания.. Отначало се започва с постоянни възпаления на лигавицата, а след това се стига, а след това се стига до по дълбоки увреждания на тъканта във вид на дистрофични изменения на епитела.

НАШИТЕ ОСНОВНИ ПРИНЦИПИ СА: добро самочувствие, спокойствие, своевременно лечение и нормализиране на цикъла.

 

Още по темата