За Жени Диети БАЛАНСИРАНА ДИЕТА ПРИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

БАЛАНСИРАНА ДИЕТА ПРИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ

Човек не бива да е фанатик или роб на диетата си, но все пак трябва да установи една диета, за която вече да не мисли. Не бива да се преяжда, а да се яде по малко и само когато се чувства глад. Трябва да се яде почесто, но по малко, да се избягват употребата на захар, бяло брашно и мазнини.

На закуска е добре да се хапнат плодове или зеленчуци с малко орехи. Не бива да се прекалява с месото - то е висококалорично и трови организма с токсини и отпадни продукти.

Никога не трябва да се пият течности и вода по време на ядене, а половин-един час преди или 2 часа след ядене. При склонност към напълняване тъканите имат особена нужда от течности. Поемането на вода по време на ядене води до набъбване на тъканите и пълнеене. В останалото време може да се поемат обилно течности - те ще служат за очистване на организма от отпадните продукти на обмяната.

Интензивното движение и нискокалоричната храна са основните принципи за отслабването. Към двигателната програма спадат лечебната гимнастика, бягането, игрите, туризмът, лечебните танци, разходките. Добър ефект имат всички видове спортове.

Напоследък особено добри резултати дават прилагането на лечебното гладуване и сауната, контрастните душове и обливанията, подводния масаж, солените вани.

Други природосъобразни методи които може да приложите са масажът и акопунктурата.

 

Още по темата