За Жени Фитнес и тонус ЛЕК СПОРТ-ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА

ЛЕК СПОРТ-ЗА ИДЕАЛНА ФИГУРА

Спортът не води директно до отслабване, но е немислимо да се говори
за сваляне на килограми без физическо натоварване. Спортът спомага за загубата на калории.
Спортът стяга мускулите, тонизира кожата и помага за овладяване на апетита.

Аеробиката и фитнесът изгарят мазнините и захарите. За да е ефективно е необходимо да тринирате три пъти
седмично по 20 минути. Ако нямате толкова свободно време може да направите по три спортни натоварвания. Друго важно нещо е правилният подбор на спорта. За предпочитане са екипните игри, при които усилията се понасят по леко, както и колоезденето или ролковите кънки, тъй като съчетават изгарянето на калории с разтоварване. Спортът извайва фигурата и по специално на ръцете и бедрата. Изберете най-подходящите за изгаряне на мазнините видове спорт според вашите лични предпочитания.
ИЗВАЙВАЩИ СПОРТОВЕ:
Макар да се отразяват цялостно, те подлагат на по-голямо напрежение определени участъци от тялото. Изборът не е много голям. Ако искате да поработите за мускулите на краката и дуппето си, колелото е решението за това, или ако искате да стегнете дупето си и да премахнете бричовете, решение за това са ролковите кънки.
ОБЩОУКРЕПВАЩИ СПОРТОВЕ:
При тях се натоварват еднакво горната и долната част на тялото. От спортовете на открито най-препоръчителни са бягане, скачане на въже, волейбол. Ако спортувате на закрито изберете аеробиката или спортни танци.
СЪВЕТИ ЗА ПО-ДОБЪР ТОНУС:
Загрейте- като повишите телесната си температура и като ускорите кръвообращението си, вие ще се приготвите за физическото натоварване. Достатъчно е да походите бавно за 5 минути.
Пийте вода преди, по време и след тренирофки.
Разтеглете се след тренирофки- така ще подобрите еластичността на мускулната тъкан. 

 

Още по темата