За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО АФРОДИЗИАЦИТЕ - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

АФРОДИЗИАЦИТЕ - ИСТИНИ И ЗАБЛУДИ

Много хора и до днес наивно вярват, че като изядат някакъв екзотичен ''деликатес'' или изпият отвара от змийска кожа например, ще станат горди притежатели на магическа сексуална привлекателност.

 

В трудовете на антрополозите за живота на дивите племена и древните народи може да се открият немалко увлекателни разкази за това към какви понякога невероятни методи са прибягвали хората, за да привлекат и задържат вниманието на представителите на противоположния пол. Изготвяли прахчета с магическо действие от рога на носорози, елени, бикове, хранели се с половите органи на различни животни, ловували екзотични тропически мухи, пиели змийска кръв, ядели месо от прилепи - това е наистина един уникален, макар и доста отблъскващ арсенал от средства, призвани да събуждат и увеличават сексуалния интерес. В чест на гръцката богиня Афродита подобни средства получили названието ''афродизиаци''.

Но още преди това в Древна Гърция наричали ''афродизии'' празниците в чест на Афродита, а ''селски афродизиаци'' се споменават в ''Изкуството на любовта'' на Овидий. Но след това за тях си спомнили едва преди самата Велика френска революция - до този преломен в човешката история момент имало нужда от по-силно действащи средства - например сексуални магии. От афродизиака не очаквали кои знае какво - само да повиши за една вечер половото влечение, да подобри ерекцията на мъжа, да помогне на жената да стигне до оргазъм, с една дума - афродизиакът да допренесе двамата партнйори да получат максимум удоволствие. За целта били използвани разнообразни аромати, кулинарни уникати, напитки с подправки, които трябвало в еднаква степен да бъдат полезни и за двамата партнйори.

Разбира се съвременната научна медицина се отнася с недоверие към подобна универсалност в избора на такива средства. Половата дисфункция се предизвиква от различни причини, те не съвпадат при мъжете и жените и, ако възникват проблеми, то те трябва да се решават на основата на диагнозата.

ЖАБИ И МУХИ КАТО СЕКСУАЛНИ ГАРАНТИ

Средновековният разцвет на афродизиаците не подлежи на никакво съмнение. Това е времето на безброй предлагани на пациентите вещества от растителен и животински произход, като голяма част от тях били силно отровни. Ползата била съмнителна, а опасността - очевидна, но винаги се намирали желаещи да проверят тяхната ефективност. Независимо от това, че епохата на средновековното невежество отдавна е отминала, и днес хората са готови да рискуват здравето си въпреки предупрежденията на лекарите.

В Австралия например в последно време на безмилостно унищожение са подложени жабите ага. Те били внесени на континента през 30-те години на миналия век за борба с бръмбарите, които изяждали захарната трастика. Но поради отсъствието на естествени врагове тези земноводни бързо се размножили. Силната отрова на жабата ага, способна да убие дори толкова  едри животни като крокодили и кучетата динго, и сега се използва от някои мъже като мощен афродизиак.

Неприятни произшествия, предизвикани от употребата на различни средства, считани за сексуални стимулатори, стават непрекъснато. През 2008 г. 35-годишен жител на Ню Йорк станал жертва на любовен елексир от жабешка отрова, достъпен в магазините за интимни стоки. Независимо, че препарата по инструкции трябва да се приема външно, неудачния донжуан просто го погълнал.

Така, че ако имате проблем по добре потърсете помощта на специалист, отколкото да използвате афродизиаци!

Последна промяна (Петък, 09 Април 2010 05:10)