За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО ПРОЛЕТНИ ТЕНДЕНЦИИ

ПРОЛЕТНИ ТЕНДЕНЦИИ

Сигурно се питате с какво ще сменим дебелите дрехи, ботушите, палтата тази пролет? Кои са нещата, с които да обновим гардероба си? Трябва ли да запазим нещо от отминаващия сезон и какво ново да си купим?

В интерес на истината въпреки мрачния икономически климат, породен от финансовата криза, модните къщи не са изгубили своята креативност и през пролетта отново ще се опитат да ни съблазнят с неустоимо свежи предложения.
Като цяло сезонът пролет-лято 2010 се римува с прагматизъм. Залага се основно на сдържаността, както и на един практичен и многофункционален гардероб, вдъхновен от силуетите в спортен и милитъри стил, композирани от натурални цветове - за голяма част от дизайнерите телесният цвят е новото бяло.
Полата панталон, сукманът, спортното сако са някои от основните модели в пролетния гардероб.
Шлиферът като символ на елегантната и непреходна мода продължава да бъде актуален.
Дълтг сезон се очертава за джинсите и всички останали облекла от деним.
Роклята присъства във всички колекции.
Спортът е сред водещите тенденции. Анцунгът, кожата, трикотажните материи стават по-изискани и графични с цел да бъдат превърнати в елегантно и динамично градско облекло. В тази тенденция се забелязва подчертано надмощие на  черното, което на моменти се разчупва от нотки в ярки цветове.
БЕЛЙОТО - През този сезон то все безцеремонно излиза на показ. Подобно на белйо дрехите - секси комбинезони вместо рокля, корсети вместо топ, сутиени, показващи се под потника с дълбоко деколте, фусти, които заемат мястото на полата. Естествено, едва ли ще се решите да облечете  всички тези неща накуп, но със сигурност бихте могли да изберете поне един елемент, който за повече шик да смесите с останалите, които са по стандартни и нешокиращи.
СИЛУЕТИ - Микродължините и разголените рамена в комбинация с класическите кроики, съчетаващи гъвкавост и строгост, се съпътстват от драперии и фру-фру елементи, придаващи мекота и женственост. Набори драперии в ретро или авангарден стил ви придават силует на богиня. Пайети, дантели и прозрачни материи, които бяха заявили присъствието си през отминалите топли сезони, са отново актуални.
ЦВЕТОВЕ - Ще се носят много бежево, морскосинйо, оранжево или коралово и разбира се бяло - в отговор на призива за минимализъм то се завръща, пропито от модерност и чувственост.

Последна промяна (Неделя, 14 Март 2010 10:31)

 

Още по темата