За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО КАК ДА ОВЛАДЕЕМ ТРЕВОГАТА

КАК ДА ОВЛАДЕЕМ ТРЕВОГАТА

Всеки трети от нас трудно понася тревожното очакване. Губи ума си, очаквайки и най-маловажното събитие и причинява на близките си излишни тревоги. Това състояние може да се преодолее с най-простия масаж.

Процедурата започва с успокояващи кръгови движения, като в началото темпото е бавно и постепенно започва да се усилва. Всяка точка трябва да се натиска, но не много силно, в течение на 1-1.5 минути.
ПЪРВО ДВИЖЕНИЕ: масажира се мястото между веждите. Преди да се започне масажа, се сяда в комфортна поза, като главата се наклонява леко надолу. Мястото се масажира не повече от три минути.
ВТОРО ДВИЖЕНИЕ: натиска се  само връхната точка на главата. Тя се открива лесно по характерната вдлъбнатинка там, където се съединяват костите на черепа.
ТРЕТО ДВИЖЕНИЕ: натиснете леко с пръста мястото, което е на около 4-5 см. по-надолу от горната точка. Дръжте така около  две минути.
ЧЕТВЪРТО ДВИЖЕНИЕ: намерете точката, която се намира в долната част на корема, на около 3 см. под пъпа, натискайте леко не повече от 3 минути.
ПЕТО ДВИЖЕНИЕ: по-нататък търсете точката на външната страна на лакътя - 1 см. по-високо от лакътя. Масажира се последователно на лявата и дясната ръка за по 5 минути.
ШЕСТО ДВИЖЕНИЕ: на вътрешната страна на дланите си натискайте за около 5 минути точката в основата на палеца. Масажирайте последователно точките  на двете ръце.
СЕДМО ДВИЖЕНИЕ; масажът се завършва върху краката. Отначало леко се масажира точката на вътрешната страна на стъпалото, под кокалчето, а след това същото място на външната страна на крака.
ВНИМАНИЕ!
За провеждането на целия масаж ще трябва да отделите не повече от половин час, но от тревожното  състояние няма да остане дори и спомен. Опитайте и ще видите...

Последна промяна (Неделя, 21 Февруари 2010 18:57)

 

Още по темата