За Жени Забавно ЛЮБОПИТНО МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИТЕ САПУНА С ЛИМОН, А ШАМПОАНА С МЕНТА

МОЖЕ ДА ЗАМЕСТИТЕ САПУНА С ЛИМОН, А ШАМПОАНА С МЕНТА

Плодовете са не само вкусни, а и безкрайно полезни за кожата и косата. От тях могат да се приготвят различни маски, лосиони, дори често се използват вместо сапуни и шампоани. Всички продукти с плодове и билки освежават, тонизират и подмладяват.


АНАНАС - Жените с проблемна и нечиста кожа е добре към крема да прибавят няколко капки ананас. Нанася се сутрин и вечер след почистване.
ЛИМОН - Сока на един голям лимон добавете към шампоана за тяло и ще се почувствате невероятно освежена. Цялата кожа може да натъркате с разполовен лимон, после изплакнете с хладка вода - действа регенериращо. Киселият плод засилва отбранителните сили на кожата, свива порите, регулира влажността и ухае великолепно. Затова го превърнете в дезодорант, но не нанасяйте върху току що обръснати места.
ПОРТОКАЛ - Ако нямате настроение, помогнете си с портокалова вана - оранжевото ухание действа тонизиращо. Нарежете няколко портокала на тънки филийки и ги пуснете във водата.
КИВИ - Богатите на витамини плодове са идеални за косата. Пасирайте и прибавете към шампоана,  за да имате лъскава и гъста коса. Може да използвате киви вместо балсам и така ще придадете на прическата обем.
МАНГО - Сухата кожа става отново мека и гладка, направите ли маска за лице и тяло с кашица от манго.
МЕД И ПЪПЕШ - За смесен тип кожа е подходяща маската от 3 лъжици кисело мляко или извара, 2 лъжици размачкан пъпеш, няколко капки лимонов сок и 1 чаена лъжичка мед. Разбъркайте добре, нанесете на лицето и оставете да действа 15 мин.
ДИНЯ - След всекидневния душ изплакнете тялото с вода, към която е прибавен сок от диня и ще се чувствате бодри и приятно ухаещи през целия ден.
МЕНТА - Корените на тънките и слаби коси натрийте със сок от мента. Същото благотворно въздействие ще има, щом разделите косите на кичури и във всеки кичур пъхнете листа от мента.
Вместо пресни плодове може да използвате козметични продукти, масла и екстракти.

Последна промяна (Четвъртък, 11 Февруари 2010 06:12)

 

Още по темата