За Жени Здраве ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА РЕД В КУХНЯТА

ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА РЕД В КУХНЯТА

1.Определете място за всеки вид съдове по шкафовете:на едно мяст чиниите,на второ чашите,на третото тенджерите и т.н.Така,когато изпразвате съдомиялната машина или прибирате съдовете от сушилнята,вие или другите членове на семейството ви ще знаете кое къде да сложите.
2.Ако имате колекция от изрязани рецепти,които седят разхвърляни из кухненските чекмеджета или върху плота,ето начин да ги подредите.Вземете обикновено PVC папка и поставете няколко прозрачни джоба.Разпределете рецептите по някакъв критерий:супи,яхнии,десерти и т.н.След това сложете всяка кубчинка в отделен джоб,който можете да маркирате със самозалепящо се лисче,на което сте записали каква категория съсържа.


3.Подредете видовете различни храни,за да откривате лесно онова което ви трябва за готвене.Така ще можете да забележите на време,ако запасите ви са на привършване.
4 Отделете си едно рафче за подправките.Можите да ги подредите по азбучен ред или пък да поставите онези,които по често използвате по отпред.
5.Определете отделен шкаф или чекмедже за всички пласмасови кутии,в които съхранявате или замръзявате продукти или готови храни.
6.Чудите се какво да правите с голямото количество от найлонови торбички,останали от различни продукти.Прегледайте ги и изхвърлете скъсаните,така и най слабите.Тези които запазите е добре първо да подредите на кубчинки според големината им,а след това ги сгънете и преберете .
7.Създайте си навик да прочиствате хладилника си всеки път,щом се върнете от пазар.Отървете се от всичко,което е развалено или никой няма да яде.

 

Още по темата