За Жени Здраве ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е ЗАВИСИМ ОТ МАГНИТНИТЕ БУРИ

ЧОВЕШКИЯТ ОРГАНИЗЪМ Е ЗАВИСИМ ОТ МАГНИТНИТЕ БУРИ

Здраве - Здраве

Човешкият организъм е зависим от действието на различните природни фактори. За здравето най-важните са колебанията на атмосферното налягане, температурните промени, влажността и измененията в йонозацията на въздуха, магнитните бури. И всички ние като живи същества непрекъснато сме подложени на колебания в жизнените си функции, причинени от тези промени.
При повишена йонизация на въздуха много хора се оплакват от вялост, отпадналост, чувстват се уморени, разбити , измъчени. Когато това се съчетава с повишена температура на въздуха и намаление на влажността човек става потиснат, склонен към проява на хипертония и депресии.
Много често магнитните бури могат да причинят нарушаване на нормалния сърдечен ритъм и различни видове аритмии . Така се получава , защото настъпват смущения в провеждането на електрически импулси по нормалния им път в проводната система на сърцето. Тъй като се нарушават кръвообръщението и мозъчното оросяване, по време на такива резки магнитни промени може да се появи хипертония със световъртеж, загуба на равновесие и склонност към колабиране.


Когато се наруши електрическата дейност на мозъка по време на такива аномалии, се наблюдават разстройство и намаление на паметта, забавяне на реакции, влошаване на вниманието, концентрацията и съобразителността. Човек става по-бавен, муден и потиснат в реакциите си, с нарушена ориентация. Настъпват и промени в настроението, най-често става раздразнителен, оплаква се от тежест в главата, замаяност или силно главоболие. Последното може да бъде провокирано от мигрена или невралгии.

По време на магнитна буря болните от артериална хипертония или атеросклероза с развитие на  мозъчно съдова болест могат при рязко покачване на стойностите на кръвното налягане да получат временни парези или трайни парализи като следствие от исхимичен или хеморагичен инсулт. Страда вегетативната нервна система с прояви на гадене, пресъхване на устата, обилно и лесно изпотяване, болки в стомаха.
Всички тези здравословни отклонения тревожат сериозно хората и нарушават естествения им жизнен цикъл. Приемането на каквито и да било лекарства трябва да става само след консултация със специялист.