За Жени Здраве ПРОСТУДАТА СЕ ЛЕКУВА С ... ГЛАД , АКО ИСКАТЕ ДА ОЗДРАВЕЕТЕ НЕ ЯЖТЕ МЕСО

ПРОСТУДАТА СЕ ЛЕКУВА С ... ГЛАД , АКО ИСКАТЕ ДА ОЗДРАВЕЕТЕ НЕ ЯЖТЕ МЕСО

Здраве - Здраве

Циркулацията по кръвоносните съдове отнема много енергия. Дължината на съдовото русло на един човек съставлява цели 100 хиляди колометра - това са всички артерии, вени, капилярчета. За да се придвижи водата, организмът трябва доста да се постарае. А за да се изтласка тя през бъбреците, е необходима още по-вече енергия. Така, че в този процес водата пренася единствено себе си - нито калории, нито хранителни вещества, нищо друго. И сама по себе си тя дразни стомаха. Ако обаче пием чай, компоти, сокове, сиропи, то тогава течността бързо попада по предназначение.
В плодовете се съдържат въглехидрати, редица витамини и микроелементи, които запасяват организма с енергия, за да може тя да изтласква течността по кръвоносните съдове. За максимално облекчаване на процеса течността не трябва да бъде нито студена нито гореща. Просто да е с температурата на тялото - около 40 градуса. Ако болният пие сок от хладилника или току-що попарения чай, организмът пак ще изразходва енергия - било за подгряване или охлаждане.


Така стоят нещата с напитките. Но да видим какво имат предвит специалистите по отношение на яденето. Наистина ли съществуват продукти, които помагат на болния да оздравее по бързо? Май не. Защото специалистите съветват болните да не се хранят с нищо друго освен със сокове, компоти, чайове и кисели. Грипът и яденето са несъвместими неща, казват те. И препоръчват да се спази твърдата последователност - първо да отмине грипът, а после яденето.
АКО ИСКАТЕ ДА ОЗДРАВЕЕТЕ НЕ ЯЖТЕ МЕСО - ЗАЩОТО ТЕМПЕРАТУРАТА СЕ ПОКАЧВА, КРЪВТА СЕ СГЪСТЯВА, ТОКСИНИТЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ В ОРГАНИЗМА.
Само не месо - освен ако не сте враг на здравето си. Ако човек си позволи да се храни с каши , макарони и дори още по лошо - пържоли и колбаси, то за известно време в стомаха се образува тапа, която не пропуска течностите. Механизмът е прост. Стомахът всъщност е една торбичка. Когато в него попадне нещо той се разтяга. Но не се съкращава нормално от всички страни. По стените на тази торбичка преминава перисталтична вълна и масата от стомаха се пренася в дванадесетопръсника.
И всичкото ядене, което идва след това, застава на същото място и не пропуска водата. Ето това е механизмът. Иначе храната не би могла да се смели. И докато тази тапа не се придвижи по нататък, така скъпоценната влага не може да попадне в кръвта. Освен това ястието от грис или друг подобен продукт запълва стомаха само за 2 часа, а свинската пържола за  цели 6 часа.През това време от организма се  изпарява литър и половина вода - чрез потта и дишането. Болният пие чаша след чаша сокове и чай, но не може да утоли жаждата си. Течността чака реда си, които ще доиде едва след месото. Температурата се покачва, кръвта се сгъстява, токсините почти не се изхвърлят. И какво се случва - обща интоксикация на организма. Състоянието на болния се влошава.
ВНИМАНИЕ!
В медицинската практика непрекъснато се отбелязват такива случаи. Болният пие течности, става му по-добре и след това решава да приготви нещо за ядене. Той си похапва добре, но не остава място за течностите и те не отиват по предназначение. И само за 2 часа става толкова лошо, че забравя всичко останало. Имайте го предвид.

 

Още по темата