За Жени

Последно добавено

Най-четени

Женско царство

НАТУРАЛНИ МАСКИ ЗА БОЯДИСАНА КОСА

Боядисаната коса се нуждае от по-специални грижи. Козметиката трябва да е с двоен ефект – да подхранва изтощената коса и тя да съхранява по-дълго време цвета й.

продължава>

 

ПАТЛАДЖАНЪТ ПОМАГА ПРИ МНОГО БОЛЕСТИ

Патладжанът е особено ценен за сърдечноболните като профилактика на атеросклерозата. Не всички зеленчуци могат така усилено да изхвърлят холестерола, така добре да прочистват съдовете и да ги правят по еластични.. Патладжаните са тези, които помагат за по-здрави капиляри и ни защитават от инфаркт. В патладжаните се съдържат витамините С,РР и тези от групата В. Има добър набор и от микроелементи – калий, фосфор, калций, натрий, кобалт, магнезий и желязо. Патладжаните нормализират водно-солевата обмяна, избавяйки организма от пикочната киселина. А това е много полезно при подагра.

продължава>

 

КАК ЛЕКУВАТ ПИЯВИЦИТЕ

Вече две хиляди години хората използват целителните свойства на пиявиците. В наши дни това лечение преживява нов подем.

На земното кълбо живеят около 400 вида пиявици, но само медицинската пиявица и два нейни вида се използват в лекарската практика. Сами разбирате, че никой не лови медицинските пиявици от блатата. Те се развъждат в специални медицински лаборатории и се съхраняват в хладилници, а след това се продават в аптеките.

продължава>

 

МАСКИ ЗА ЛИЦЕ С ГЛИНА

ПОЧИСТВАЩА МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ГЛИНА – Залейте с вряла вода 3 с.л. козметична глина и разбъркайте до консистенция на гъста сметана. Добавете 1 жълтък, по 5 капки зехтин и масло от лайка. Нанесете маската върху лицето и я оставете до плътното й изсъхване. Измийте с минерална вода и сложете крем.

продължава>

 

СТАЙНИТЕ РАСТЕНИЯ ЛЕКУВАТ ВЪЗДУХА В ДОМА НИ

Стайните растения радват очите със своята зеленина и с красивите си цветове. Но някои от тях носят и по-голяма полза от положителните емоции – очистват въздуха в дома ни от токсични вещества, които отделят мебелите, килимите, боята по стените, тапетите. Така те запазват здравето ни, което иначе може да бъде сериозно увредено.

продължава>

 
На линия са
В момента има 13 посетителя в сайта